پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

68 درصد طرفدار حمایت نظامی ایران از فلسطین/ کاهش 35 درصدی حامیان رابطه با امریکا

بر اساس آخرین نظرسنجی که توسط انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران  در شهر تهران انجام شده است «87درصد» مردم تهران ، «آمریکا را در جنایت غزه مسئول می دانند» و «68 درصد» از پاسخگویان نیز معتقد به «لزوم حمایت نظامی جمهوری اسلامی از مردم غزه» هستند.

در مقایسه نتایج این نظرسنجی با یافته‎های نظرسنجی های مشابه در سال گذشته ، چهره سیاسی دولت امریکا در افکارعمومی تهرانی ها با کاهش گرایش مواجه شده است . بطوری که میزان حامیان «رابطه با امریکا» از 52درصد در سال 92 به 34 درصد در سال 93کاهش یافته است. به بیان دیگر نمایش چهره واقعی دولت امریکا در جنگ غزه ، منجر به «کاهش 35 درصدی حامیان رابطه با امریکا» در ایران گشته است.

همچنین در مقایسه با نظرسنجی های سال 89 میزان «طرفداران حمایت نظامی ایران از مردم فلسطین» بطور چشمگیری «افزایش» یافته است. بطوری که این میزان از 43 درصد در سال 89 به 68 درصد در سال 93 افزایش یافته است.

یافته های این نظرسنجی که به روش مصاحبه حضوری با 810 نفر از شهروندان تهرانی بالای 18 سال در روزهای شنبه و یکشنبه، 11 و 12 مرداد 93 انجام شده است، به شرح ذیل است:

حمایت امریکا از اسرائیل در کشتار غزه

87درصد پاسخگویان معتقدند اسرائیل با پشتیبانی دولت امریکا به کشتار مردم در غزه می پردازد.  بر این اساس 63 درصد پاسخگویان با این گزینه «کاملاً موافق» و 24 درصد نیز «تاحدودی موافق» هستند.

 

  کاملاً موافق تاحدودی موافق مخالف
دولت آمریکا مهمترین حامی اسرائیل در کشتار غزه است 63 24 11

 

حمایت نظامی جمهوری اسلامی از فلسطین

بر اساس این نظرسنجی اکثر مردم تهران معتقد به حمایت و پشتیبانی «نظامی» ایران از فلسطینیان می باشند. بطوری که 68 درصد با حمایت نظامی ایران از مردم فلسطین کاملاً موافق و تاحدودی موافق می باشند.

  کاملاً موافق تاحدودی موافق مخالف
حمایت نظامی ایران از مردم فلسطین 42 26 26

چهره واقعی امریکا در افکار عمومی

با توجه به کشتار مردم غزه و حمایت امریکا از اسرائیل، نظرات افکارعمومی نسبت به مواجهه با امریکا و رابطه سیاسی با امریکا ، در مقایسه با نظرسنجی های سال گذشته تغییر کرده است . بر این اساس گرایشات عاطفی نسبت به دولت امریکا حدود 20درصد می باشد (نتایج گزینه 1و2) و گرایشات سیاسی و تمایل به برقراری رابطه با امریکا 34 درصد است. این نتایج نشان می دهد گرایشات سیاسی و تمایل به رابطه با امریکا نسبت به سال گذشته (52 درصد) با کاهش 35 درصدی همراه بوده است. یعنی از 52 درصد به 34 درصد رسیده است و اُفت 35 درصدی داشته است. همچنین 77 درصد مردم نیز با گزینه «اسرائیل باید از بین برود» موافق هستند.

  کاملاً موافق تاحدودی موافق مخالف
باید مواضع خود را بر اساس نظر امریکا تعریف کنیم   8 15 71
دولتمردان امریکا باهوش و مودب هستند       4 13 74
باید به برقراری رابطه ایران با امریکا فکر کرد   11 23 59
اسرائیل باید از بین برود   46 31 14

 

رجا

اخبار مرتبط