پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

آیت الله مکارم: داعش نه «دولت» است و نه «اسلامی»

799894_136

کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با حضور اندیشمندان و علمای جهان اسلام در قم آغاز شد. این کنگره صبح یکشنبه با حضور علمایی از ۸۳ کشور جهان در موسسه امام کاظم(ع) آغاز شد و مراجع و مفتیان کشور‌های مختلف اعم از شیعه، اهل سنت و سایر فرقه‌ها با هدف مقابله با تکفیر در این همایش شرکت دارند.
آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی که ریاست این کنگره را بر عهده دارد به عنوان نخستین سخنران به ارائه گزارشی از روند برگزاری کنگره و دیدگاه‌های خود می‌پردازد.
این مرجع تقلید تاکید کرد که مقالات کنگره جهانی جریان‌های تکفیری و افراطی از دیدگاه اسلام در ۱۷ کتاب و چهار بخش به چاپ رسیده است.
دبیری علمی این کنگره را آیت‌الله العظمی جعفر سبحانی برعهده دارد.
به گفته حجت‌الاسلام علیزاده موسوی رئیس ستاد اجرایی این کنگره، در روز اول این کنگره شخصیت‌های برجسته دینی سخنرانی می کنند و در روز دوم ۶۰ مقاله تخصصی در کمیسیون‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد.
مقابله با فتنۀ تکفیر در جهان اسلام؛ دعوت به صلح و دوستی و برادری و تعامل میان مذاهب بر اساس حکمت، موعظه و جدال احسن؛ تلاش برای هوشیارکردن مسلمانان نسبت به ماهیت زشت و کریه جریان های تکفیری؛ ایجاد صف واحد و گسترش زمینه های هم گرایی مسلمانان برای مقابله با تکفیر و تلاش برای شناساندن توطئه‌ها و نیرنگ های جهان غرب در سایه حمایت از جریان‌های تکفیری از اهداف برگزاری این کنگره است.
کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام طی روزهای دوم و سوم آذرماه در موسسه امام کاظم(ع) شهر قم برگزار می‌شود.
حضور مراجع تقلید و علمای شاخص در کنگره جهانی جریان‌های تکفیری
آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی و محمود هاشمی شاهرودی در این کنگره که دقایقی پیش آغاز شده حضور دارند.

همچنین حضرات آیات ابراهیم امینی، محمدعلی تسخیری، اعرافی، حسینی بوشهری، جنتی دبیر شورای نگهبان، احمد بهشتی، ری شهری، علوی بروجردی و محسن اراکی در این کنگره شرکت دارند.

حجج اسلام سعیدی تولیت آستانه کریمه اهل بیت(ع)، محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، جمشیدی مدیر حوزه‌های علمیه خواهران و قاضی عسگر نیز در این کنگره شرکت کردند.

ابراهیم جعفری از عراق و مولوی عبدالحمید و مولوی عبدالرحمان سربازی از دیگر مهمانان این کنگره جهانی هستند.
سخنرانی دبیر اجرایی در افتتاحیه
پس از چهارده ماه تلاش مداوم علمی، اجرایی و پژوهشی، “کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام” ساعت 9:15 امروز یکشنبه دوم آذر 1393 در قم افتتاح شد.
پس از قرائت آیاتی از قرآن کریم و سخنان «دکتر تبرائیان»، دبیر اجرایی کنگره گزارشی از اهداف و مقدمات هآن ارائه کرد.
«حجت الاسلام والمسلمین دکتر علیزاده موسوی» با اشاره به جنایاتی که تکفیریون در گوشه و کنار جهان اسلام ایجاد کرده اند گفت: در گوشه و کنار زخم عمیق تکفیر را در مناطق مختلف مشاهده می کنیم.
وی فکر تشکیل این کنگره از آن آیت الله العظمی مکارم شیرازی دانست.
سخنرانی دبیر اجرایی در مراسم افتتاحیه
حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، صبح یکشنبه در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که در سالن همایش بین المللی پیامبر اعظم(ص) قم و با حضور علمای جهان اسلام برگزار شد، در سخنانی با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای برگزاری این کنگره اظهار داشت: اگر نگاهی به جهان امروز اسلام بیفکنیم زخم عمیق تکفیر را در مناطق مختلف دنیای اسلام و کشورهای اسلامی می‌بینیم و امروز مسلمانان با فتنه‌ای داخلی؛ به نام تکفیر رو به رو هستند.
وی ابراز داشت: روزی نیست که در صدا وسیما خبر کشته شدن مسلمین و تخریب آثار اسلامی و اماکن مذهبی توسط گروه‌های تکفیری پخش نشود.

800042_502

حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه در سال ۲۰۱۳ و قبل از ورود داعش؛ در عراق شاهد کشته شدن ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم بی‌گناه این کشور بوده‌ایم افزود: ریشه‌های این اندیشه و اعمال تکفیری‌ها؛ اعتقادی است و آنها برائتی انحرافی از آموزه‌های دینی ایجاد کرده‌اند که به همین دلیل مراجع شیعه، اندیشمندان و علمای حوزه‌های علمیه، تصمیم به برگزاری چنین کنگره‌ای گرفتند.
وی بیان داشت: از دو سال قبل آیت الله العظمی مکارم شیرازی به این نتیجه رسیدند که علما باید در محفلی، علیه تکفیریان اجتماعی داشته باشند و مخالفت خود را با اقدامات این گروه‌های تروریستی اعلام کنند.
دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفت: به دلیل اینکه محتوای این کنگره و اجلاس علمی بود، اولین گام‌ها در عرصه علمی می‌بایست برداشته می‌شد که در این راستا دبیرخانه علمی کنگره به دبیری آیت الله العظمی سبحانی دایر شد.
حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به استقبال خوب دانشمندان و علما در ارائه فراخوان به این کنگره گفت: ۷۱۶ مقاله به دبیرخانه علمی کنگره ارسال شد که از این تعداد ۹۶ مقاله خارج از کشور و ۵۰ مقاله نیز داخل کشور و از اهل سنت بوده است.
وی افزود: این مقالات رسیده در ۸ جلد به زبان‌های عربی و فارسی مننتشر شد و همچنین در نرم افزاری گردآوری و در اختیار عموم قرار گرفته است.
دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار داشت: در یک تحقیق صورت گرفته بیانات کلیه علمای اسلام، از قرون اول تا کنون در خصوص حرمت تکفیر و محترم بودن خون و مال مسلمین جمع آوری و در کتابی منتشر شد.
وی بیان داشت: از زمانی که تصمیم برای برگزاری این کنگره گرفته شد بیش از دو هزار نفر از علمای جهان اسلام که دارای ویژگی‌هایی از جمله؛ مخالفت با جریانات تکفیری داشته و روحیه تقریبی در آن‌ها وجود داشت و راه کارهایی برای برون رفت از چالش تکفیری‌ها داشتند شناسایی شدند.
حضور ۳۱۵ تن از علمای اسلام درنگره جهانی جریان‌های افراطی
وی ابراز داشت: از این تعداد، ۴۲۰ تن از علما ی جهان اسلام اعم از شیعه و سنی انتخاب شدند که امورز شاهد حضور ۳۱۵ نفر از علمای جهان اسلام در این کنگره عظیم هستیم.
حجت الاسلام علیزاده موسوی، با بیان اینکه برای آمادگی کنگره اصلی، سه پیش نشست در نظر گرفته شده بودافزود: اولین نشست در کشور سوریه برگزار شد که بیش از ۱۲۰ تن از عملای اسلام در این نشست حضور داشتند که به اتفاق نسبت به تکفیر و از بین بردن آثار اسلامی توسط گروه‌های تکفیری اعلام برائت و بیزاری کردند.
وی ادامه داد: پیش نشست دیگری در پاکستان برگزار شد که در این کشور از سال ۲۰۰۶ تا کنون، ۶ هزار نفر توسط گروه‌های تکفیری و تروریستی از بین رفته‌اند که این نشست در اسلام آباد با حضور احزاب مختلف این کشور و علمای اسلام برگزار شد و نظرات و راه کارهای ارائه شد.
دبیر کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اضافه کرد: سومین پیش نشست کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام نیز در کشور عراق با حضور علمای اهل سنت و شیعه برگزار شد.
حجت الاسلام علیزاده موسوی، با اشاره به عناوین علمی این کنگره ابراز داشت: تبار‌شناسی جریان‌های تکفیری، ریشه یابی افکار تکفیری، جریان‌های تکفیری و پیامدهای سیاسی آن و بررسی راهکارهای جهان اسلام برای برون رفت از بحران تکفیر چهار محور علمی این کنگره بوده است.

800047_826
آیت الله مکارم در مراسم افتتاحیه: جوانان فریب خورده را از تکفیری‌ها جدا کنیم / داعش نه «دولت» است و نه «اسلامی»
آیت الله مکارم شیرازی در کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام گفتند: به همه شما عزیزان خیر مقدم می‌گویم و از حضورتان در این کنگره تشکر می‌کنم. در این شرایط باید انگیزه‌های این گروه منحرف را بررسی کنیم و اندیشه‌های آنان را بشناسیم و ریشه‌های آنان را بخشکانیم.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به جنایاتی که تکفیریون در گوشه و کنار جهان اسلام ایجاد کرده اند گفت: تا کی باید بنشینیم و این جنایات را تماشا کنیم؟
ایشان افزودند امروز در اینجا جمع شده ایم تا درباره یکی از مهمترین مشکلات جهان اسلام مشورت و رایزنی کنیم و راه حلی برای این مشکل بزرگ و اعمال شوم تکفیری‌ها بیابیم
مرجع تقلید شعیان گفتند: اسلام دین محبت و رافت حتی نسبت به غیرمسلمانان است. ما باید به دنیا اثبات کنیم که روش آنها از اسلام بیگانه است. و جوانانی که جذب آنها شده اند را از آنها جدا کنیم. مبارزه نظامی با این گروه لازم است اما کافی نیست. باید ریشه های آنها بوسیله علمای اسلام خشکیده شود.
آیت الله مکارم شیرازی سپس سخنان خود را به زبان عربی ایراد نمودند که ترجمه آن به شرح زیر است:
سه هدف مهم داریم:
هدف اول اینکه به دنیا اعلام کنیم به اجماع علمای اسلام، جنایات تکفیری ها ربطی به اسلام ندارد. اسلام دین محبت و رحمت و همزیستی به همه مذاهب است.
هدف دوم اینکه جوانانی که به گروههای تکفیری ملحق شده‌اند را از آتش جهنم نجات دهیم. زیرا خداوند فرموده هرکس مومنی را عمدا بکشد تا ابد در جهنم خواهد بود.
هدف سوم اینکه مشاوره کنیم برای دست یافتن به راه حلی که مسلمانان بتوانند از این وضعیت خارج شوند.
ما سه خط قرمز داریم: اولا: دوری از مسائل سیاسی مختلف و مسائل افراطی دینی. ثانیا غدم طرح هیچ مساله اختلافی مذهبی، حتی یک کلمه. بلکه باید دستان خود در دست یکدیگر بگذاریم.
ثالثاً: احترام به همه مذاهب اسلامی.
آیت الله مکارم شیرازی سپس به خطرات جریانهای تکفیری اشاره کرده و گفتند: متاسفانه جنایات تکفیریون به دشمنان اسلام بهانه ای داده است که اسلام را دین خشونت جلوه دهند.
ایشان استفاده گروه داعش از نام جلی «دولت اسلامی عراق و شام» هم اشاره کردند و فرمودند: داعش نه «دولت» است و نه «اسلامی» اما دشمنان اسلام این نام را دائما تکرار می کنند تا اسلام را بد جلوه دهند.
اما اکنون با فراموش شدن این دستورات قرآنی، جنایات زیادی صورت می‌گیرد که چهره اسلام را سیاه جلوه می‌دهد.
ما باید ریشه‌ها و منابع اصلی این انحرافات را بشناسیم. بسیاری از پیروان سلفیت خشونت را محکوم کرده‌اند و حتی مفتی اعظم عربستان سعودی دو فتوا صادر کرد. در فتوای اول می‌گوید اندیشه‌های افراطی و تروریستی که به فساد در زمین می‌پردازد ربطی به اسلام ندارد و تصریح کرده است که از اهل جهنم هستند.
در فتوای دوم با شدت بسیار اعمال تروریستی که در روز عاشورا احساء صورت گرفت را محکوم کرد و خواستار قصاص برای مرتکبان آن شد. این دو فتوا قابل تقدیر است.
برپایی نمایشگاه عکس در حاشیه کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری/ دیدگاههای مراجع تقلید
بیش از ۵۰ قطعه عکس با موضوع اهانت به ادیان و پیامبران الهی، قتل و وحشت و کشتار مسلمانان، کشتار زنان و کودکان، اسلام داعشی و آمریکایی و اسرائیلی، فروش انسان و برده‌داری، تخریب طبیعت و سرچشمه آب و… در حاشیه کنگره جریان های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام به نمایش در آمده است.
همچنین دیدگاه‌ها و نظرات مراجع تقلید همچون مقام معظم رهبری، علی سیستانی، ناصر مکارم شیرازی، محمد فاضل لنکرانی، حسین نوری همدانی، وحید خراسانی، جعفر سبحانی، محمدسعید حکیم، هاشمی شاهرودی، بشیر نجفی، جوادی آملی، موسوی اردبیلی، حسین مظاهری و… در مورد جهان اسلام و طرد جریان‌های افراطی و تکفیری به نمایش در آمده است.
کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام به ریاست آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی و دبیری علمی آیت‌الله العظمی سبحانی در روزهای دوم و سوم آذرماه در موسسه امام کاظم(ع) شهر قم برگزار می‌شود.
آیت الله جنتی: با کار فرهنگی با تکفیری‌ها مقابله شود
آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در “کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام” که امروز در قم برگزار شد گفت: مساله صددرصد سیاسی است و به اسم است که ضربه به مسلمین می زنند. علمای مسیحیت و یهود باید به این برنامه‌ها بیایند چراکه اینها به کسی رحم نمی‌کنند. ناموس مردم را هتک می‌کنند بر هیچ چیز ارزشی قائل نیستند.

800044_765
آیت الله جنتی تاکید کرد: آنان تلاش می‌کنند برای اینکه بیداری اسلامی نتیجه خود را ندهد و کشورهایی که در معرض بیداری اسلامی هستند از اسلام گریزان شوند. برهمه مسلمین است که در مقابل تکفیری‌ها و تروریست‌ها تا می توانند مقاومت کنند و کار فرهنگی کنند.
دبیر شورای نگهبان افزود: جوانان کشورهای اسلامی را فریب داده اند و خیال می کنند که برای رضای خدا کار می کنند حرکت خود را حرکت جهادی می دانند و می‌جنگند تا کشته شوند و خود را شهید می‌دانند. اینها می خواهند جان خود را بدهند.
امام جمعه موقت تهران خطاب به شرکت کنندگان در این کنگره گفت: ما باید هم کار فرهنگی کنیم و هم فعالیت های عملی. تنها با منطق و دلیل نمی شود کار کرد. سران آنها با دلیل و منطق کار نمی کنند. اینها حرف سرشان نمی‌شود و حاضر نمی‌شوند در کنگره‌ای با علمای اسلام مناظره کنند.
مجددا تشکر می‌کنم از آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی و از شرکت‌کنندگان قدردانی می‌کنم و امیدوارم که پیام این کنگره را به گوش جهانیان برسانید.
«ابراهیم جعفری»: داعش به نام اسلام آمد تا جوامع مسلمانان را از هم بپاشد
عناصر داعش تحت عنوان اسلام به هرجنایتی دست زدند باید بدانیم که علمای بزرگوار و خدایی ما باید همه جهانیان را مورد خطاب قرار دهند و اسلام واقعی را معرفی کنند.
امروز در استان‌های عراق جنایت هایی مرتکب شدند در استانهای سنی نشین بود آنها هم تنفر داعش و اکثریت کسانی که توسط داعش کشته شوند پیرو مذاهب سنی بودند در سال دوهزارو چهار گفتیم تروریست نه دین می شناسد نه مذهب.
داعش به نام اسلام آمد تا جوامع مسلمانان را از هم بپاشد . ما باید بدانیم که تروریسم هیچ جایی ندارد و عکس العمل باید واکنش منطقی باشد. چرا آنها به داد فلسطینی ها نمی رسند امروز مسلمانها در همه جا مورد تهدید هستند از طرف داعش. عراق جایی است که داعشی‌ها در آنجا هستند و بدانید که دوستان عراقی شما در برابر داعش به سختی استادگی می‌کنند و بدانید که سربازی که با داعش مقابله می‌کند ارزشمندترین فرد است.
بعضی حرکت‌ها تلاش می‌کرد که نگذارد با داعش مقابله کند اما اکنون سرباز و ارتش به این نتیجه رسیده اند که باید با داعش مقابله کرد.
ما به سران کشورها گفتیم که بدانید فرزندان شما تحت لوای داعش مقابله می‌کنند با دیگران . همه فرزندان در دنیا فرزندان ما هستند و ما نباید اجازه دهیم از آنها سواستفاده شویم.
تشکر می‌کنم از عزیزانی که این اجلاس را برگزار کردند و فرمایشات آیت‌الله مکارم شیرازی را مورد اجر قرار می‌دهیم و امیدواریم مطالب ایشان راهگشای اهداف ما باشد و ما بتوانیم به اهداف خود دست یابیم.
اسامی شخصیت‌های خارجی و داخلی کنگره جهانی جریان‌های افراطی در قم

در همایش کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام شخصیت‌های خارجی همچون محمدصادق محمد یوسف مفتی اعظم ازبکستان، آیت‌الله حجت عضو شورای علمای شیعه افغانستان، شیخ عبدالرزاق قسوم رئیس جمعیت علمای مسلمین الجزایر، عارف‌الدین احمد عضو مجلس ملی و رئیس مجلس العلما اندونزی، عبدالقادر گیسینگ رئیس دانشگاه اسلامی مولاویس اندونزی، عباس دیپالما مسئول موسسه اسلامی امام مهدی(عج) از ایتالیا، الله شکور پاشازاده مفتی اعظم آذربایجان و فیصل مرهل مسئول مرکز الغدیر شهر توکمان آرژانتین حضور دارند.

همچنین عیسی گونش مسئول موسسه اسلامی ندای اهل بیت از آلمان، عبدالعلیم موسی امام جماعت واشنگتن از آمریکا، جعفر العلوی رهبر جنبش عمل اسلامی در بحرین، شیخ محمد المغربی امام جمعه از کشور برزیل، عبدالحی بکالی دبیر کل حزب اسلامی بلژیک، دکتر‌ای کی بدرالدجی وکیل دادگاه عالی بنگلادش، مدحث چلیچ رئیس دراویش بوسنی، علامه راجه ناصر عباس جعفری جعفری دبیر کل مجلس وحدت پاکستان، محی الدین کبیری رئیس حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، شیخ یاصالح رئیس ائمه جماعات غیر دولتی تانزانیا، محمد تاساپورت استاد دانشگاه پراتوم تانی از تایلند از دیگر علمای مذاهب مختلف اسلامی هستند که در این کنگره حضور دارند.

799895_547

علمای دیگری همچون حسن بیدمز معاون حزب سعادت ترکیه، حسن کارالوت رئیس علمای جعفری ترکیه، شیخ عبدالقادر قا‌ها استاد دانشگاه و از علمای برجسته اهل سنت تونس، شهادب الدین کریم اف مفتی اهل سنت روسیه، دکتر تومیتا و دکتر شیمامت از کشور ژاپن، احمد لبی از کشور سریلانکا، حاج هاشم علی السراج از رهبران طریقت صوفیه سودان، عبدالقادر شیخ محمد سخنگوی اهل سنه و الجماعه سومالی، محمد یوسف اسپاهیج مفتی اعظم صربستان، فواد المقدادی مشاور رئیس جمهور عراق، سید صالح حیدری، رئیس وقف شیعی عراق، شیخ محی الدین بهائالدین عضو لجنه فتوای علمای کردستان و مرشد طریقت نقشبندی در این کنگره شرکت کردند.

از بین علمای داخلی نیز آیات عظام ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی و محمود هاشمی شاهرودی در این کنگره حضور دارند.

همچنین حضرات آیات محمد یزدی، ابراهیم امینی، محمدعلی تسخیری، اعرافی، حسینی بوشهری، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، احمد بهشتی، حسن ممدوحی، ری شهری، علوی بروجردی و محسن اراکی در این کنگره شرکت دارند.

حجج اسلام سعیدی تولیت آستانه کریمه اهل بیت(ع)، محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، جمشیدی مدیر حوزه‌های علمیه خواهران و قاضی عسگر نیز در این کنگره شرکت کردند.

مولوی عبدالحمید و مولوی عبدالرحمان سربازی از دیگر مهمانان داخلی این کنگره جهانی هستند.
امام جمعه اهل سنت چابهار: پدیده تکفیر ثمره تلخ نفی تقلید است

مولانا عبدالرحمن ملازئی در “کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام” که در قم برگزار شد به سخنرانی پرداخت.

وی سخنان خود را با آیه‌ای از قرآن کریم آغاز کرد که بخش‌های مهم این اظهارات به شرح زیر است:

از ابتدای برنامه تا الان استفاده بردیم از فرمایشات سخنرانان ارزنده‌ای که پشت تریبون این کنگره سخن گفتند.

پدیده شومی که امروز مایه دردسر جهان انسانیت و بشریت قرار گرفته باید به علل و انگیزه هایش پرداخت. در همین نشست که بنده از سخنان بزرگوران استفاده کردم چند نکته بنظرم رسید که بیان می‌کنم.

پدیده تکفیر ثمره تلخ نفی تقلید است پس احیای تفکر اهمیت تقلید شخصی یا فردی از مجتهد یا مرجع تقلید واجد شرایط می تواند با یک حرکت تدریجی کند ولی ارزنده و مناسب ریشه های این تکفر افراطی و غیرشرعی و انسانی را بخشکاند.

تکفیر ثمره تلخ حب ریاست و حب و شهوت ثروت است که در افکار این انسان این تفکر پوچ را ایجاد می کند. فعالیت امریکا و انگلیس که با روشهای متعدد مبانی هدف مسلمین را از بین بردند و برای تکه تکه کردن امت از پای ننشستند.

عدم توجه خیلی از مدعیان اسلام یا متداعیان به اسلام به اهداف مقابله و مبارزه و همچنین تحریف معانی جهاد و ستیز با کفار و مشرکین یکی از عوامل است . درحالی که ما به حرمت محرم که در آخرین روزهایش قرارداریم با درسی که از حضرت امام حسین(ع) گرفتیم که ایشان نشان داد که تیغ بهر عزت دین است و بس / مقصد او حفظ آیین است و بس.

در دین اسلام همچنین تفکری وجود ندارد. دین اسلام دین رافت است و نبی اسلام نبی رحمت نبی وحدت است .

فتوا دادن تکفیر یا فتوای تکفیری اهلی دارد کسی باید فتوا بدهد که سالها در مکتب فتوا نزد اساتید ماهر زانوی تلمذ زده و از آنها یاد گرفته و سالها کار کرده و مقام مرجعیت را حفظ کرده است.

فتوا کار کسی است که مفتی و مرجع و مجتهد باشد. هرکسی حق ندارد فتوا صادر کند. اهل سنت افراطی‌ها و حرکات آنان را حرام می‌داند و ناجایز است.

ما در مسائل سیاسی روز و زمان رهبر بزرگ و عظیم الشانی داریم و تابع تفکرات ایشان هستیم.
نماینده ویژه دبیرکل حزب‌الله: تکفیری‌ها درحال تشدید اختلافات شیعه و سنی هستند

علامه سید ابراهیم امین‌السید رئیس شورای سیاسی و نماینده ویژه دبیر کل حزب الله لبنان در “کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام” که در قم برگزار شد به سخنرانی پرداخت.

سخنان ابراهیم امین در این کنگره به شرح زیر است:

ابتدا خدا را شاکرم که به من توفیق حضور در این اجلاس را داد و تشکر می‌کنم از شما و آیت‌الله مکارم شیرازی و سبحانی به خاطر این ابتکار و برگزاری اجلاس.

این اجلاس بیانگر رسالتی است که اسلام بر دوش مسلمانان قرار داده و دفاع از اسلام. این اجلاس در زمانی برگزار می‌شود برای مقابله با پدیده تکفیر و تندروی هاست.

می‌خواهم بصورت خلاصه خطرهای این جریان را برایتان بگویم.

داعشی‌ها تلاش کردند اسلام را بدبین کنند. در زمان معاصر ما بدانیم که آنها تلاش‌هایی که می‌کنند برای این است که اسلام واقعی را بپوشانند و نقش تاریخی اسلام بار دیگر احیا شود.

ما باید بدانیم مجریان های تکفیری تلاش می‌کنند مشترکات مسلمانان را از بین ببرند و وجوه مشترک را کمرنگ کنند و اختلافات شیعه و سنی را روز به روز شدید کنند تا توجیه کنند کشتاری که در صحنه های مختلف مرتکب می‌کنند آنها مخالفان خود را از بین می‌برند.

در حالی که ما باید بدانیم این اجلاس از این جهت اهمیت دارد که می خواهد ماهیت اصیل آن گروههای تکفیری را افشا کند و حرکتی که توسط پیامبر هدایت شده بیان کند.

امت اسلام دارای اهداف باارزشی است که آنها می خواهند وحدت و قدرتی که مسلمانان دارند ضعیف کنند. آنها می خواهند با همیاری دشمنان اسلام خط بطلانی بر حرکت های واقعی مسلمانان بکشند که این یک خطر بزرگ برای جهان اسلام است .

تکفیری‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران، فلسطین و مقاومت اسلامی لبنان توطئه می‌کنند آنها درحال اشاعه تروریست بین‌المللی هستند آنها تلاش می‌کنند کشورهای اسلامی و عربی را در برابر خود قرار دهند.

مقابله با این جریانات باید با یک تکفیر اساسی و اندیشه اسلامی باشد. آنها می‌خواهند همه مسلمانان دنیا را هدف قرار دهند. همه علما، مراجع، اندیشمندان و مراکز اسلامی وظیفه روشنگری دارند.

ما حمایت می کنیم از فرمایشات آیت‌الله مکارم شیرازی همچنین استقبال می‌کنیم از برگزاری چنین اجلاسی در نقاط دیگر جهان.

ما بر وحدت بخشی گروههای اسلامی. امیدواریم از طریق اجلاس یک پیام وحدت بخش روشنی را و تاکید می‌کنیم که نوامیس و مقدسات اسلام و مسلمانان بایستی باطل و حرام اعلام شود باید در برابر آنها ایستاد.
امام جمعه نیویورک: تکفیری‌ها با مستضعفان مقابله می‌کنند
امام جمعه نیویورک با بیان اینکه بین کسی که تکفیر می‌کند و ظلم می‌کند تفاوت وجود دارد، اظهار داشت: تکفیری‌ها با مستضعفان مقابله می‌کنند.
محمد العاصی نیز در این همایش با تشریح مسئله کفر در آیات قرآن کریم اظهار کرد: تکفیری‌ها تحت پوشش مسئله کفر چه کارهایی که نمی‌کنند.
وی گفت: در قرآن کریم آمده که برخی‌ها نسبت به پیامبرانشان کفر ورزیدند و می‌خواستند ملت خود را به ورطه هلاکت برسانند. تکفیری‌ها با مستضعفان مقابله می‌کنند. خداوند در همین جا می‌فرماید ما کسانی هستیم که این گروه‌ها و افراد را هلاک خواهیم کرد.
امام جمعه نیویورک با بیان اینکه بین کسی که تکفیر می‌کند و ظلم می‌کند تفاوت وجود دارد اظهار کرد: اگر فکری که تکفیری‌ها دارند را در نظر بگیریم می‌فهمیم که آنها می‌خواهند واقعیت جامعه ما را تکفیر کنند و بپوشانند و خداوند می‌فرماید ما برای کسانی که ستم می‌ کنند آتش فراهم کردیم.

وی گفت: این اسلامی که در جمهوری اسلام پاگرفت و سی و پنج سال است که با قدرت درحال صادر کردن اسلام است. بیداری اسلامی در همه جا درحال شکل گیری است. سیاسیون و استکبار جهانی احساس خطر کرده اند که هستی آنان توسط بیداری اسلامی درحال خطر است.
العاصی تاکید کرد: تکفیر مرحله ستمکاری تکفیری‌هاست چون حرکت عملی برای ظلمشان انجام می‌دهند.
وی با بیان اینکه تکفیر مترادف کفر است اظهار کرد: دو آیه در قرآن کریم است که می فرماید بگو خداوند کسی است که برای خودش فرزندی اختیار نکرده و شریکی در ملک و حکمرانی ندارد.
امام جمعه نیویورک تاکید کرد: امیدوارم به متن مسائلی که تکفیری‌ها به آن اشاره دارند توجه بیشتری شود تا مقابله جدی با گروه شود.

مشرق

اخبار مرتبط