پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

برقراری فرهنگ صلح جهانی در موزه صلح دزفول

دزمهراب :مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران  دزفول با بیان اینکه موزه صلح مکانی برای یادآوری ارزش‌های والایی همچون دوستی ، هم زیستی مسالمت‌آمیز و احترام به دیگران است، گفت: راه‌اندازی موزه صلح در دزفول ، در راستای برقراری صلح  جهانی می باشد.

%d8%a8%d8%b1%d9%82%d8%b1%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af-%d8%b5%d9%84%d8%ad-%d8%ac%d9%87%d8%a7%d9%86%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b2%d9%87-%d8%b5%d9%84%d8%ad-%d8%af%d8%b2%d9%81%d9%88%d9%84

به گزارش دزمهراب محمد آذرکیش، مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران  دزفول از تلاش برای راه‌اندازی موزه صلح در این شهرستان خبر داده  و در ادامه  گفت : با توجه به نقش ویژه دزفول در هشت سال دفاع مقدس  و آسیب‌های فراوان آن در جنگ تحمیلی و در راستای توسعه‌ پایدار برای همه با آغاز کمپین خواستار صلح جهانی در دزفول فعالان فرهنگی و دوستداران دزفول خواستار راه‌اندازی موزه صلح در این شهرستان گردیدند.

آذر کیش ههمچنین  ادامه داد:  با توجه به موقعیت حساس منطقه و وضعیت کشور فعالان فرهنگی شهر دزفول در گردهمایی  در خانه تاریخی تیزنو خواستار برقراری صلح جهانی و راه‌اندازی موزه صلح در این شهرستان شدند.

وی با اشاره به اهداف راه‌اندازی این موزه، خاطر نشان کرد :  موزه صلح در واقع محلی است برای برنامه‌های آموزشی و  پژوهشی که مخاطب آن عموم مردم می باشند  و از طریق نمایشگاه‌ها، کارگاه آموزشی، بزرگداشت‌ها و دیگر مراسم آموزشی  می‌کوشند فرهنگ صلح را گسترش دهد و آن‌ها را در برنامه‌های آگاه‌سازی دخیل کنند.

مدیر انجمن دستداران و پژوهشگران دزفول در ادامه تاکید کرد : این موزه‌ها در تلاش هستند  پلی ارتباطی بین ملت‌ها برای شناخت بهتر آنان از یکدیگر ایجاد کنند. سابقه احداث موزه صلح در دنیا به سال  1902 برمی‌گردد. اولین موزه بین‌المللی جنگ و صلح در سوییس افتتاح شد و پس از آن در آلمان، ژاپن و بسیاری از کشورها از جمله هلند احداث شد. در ایران نیز از سال 1384 ایده راه‌اندازی موزه صلح در حمایت از قربانیان حملات بمباران شیمیایی شکل گرفت.

وی بیان داشت:  با وجود راه‌اندازی موزه‌های صلح در دنیا جنگ همچنان وجود دارد اما این امید وجود دارد با رشد موزه‌های صلح و فعالیت‌های فرهنگی به پایان جنگ‌ها امیدوار شد زیرا هر چه حضور موزه‌های صلح بیشتر شود فرهنگ صلح در جوامع نهادینه‌تر می‌شود.در برخی کشورها که جنگ بخشی از میراث آنها است ایده راه‌اندازی موزه صلح برای مبارزه با فرهنگ خشونت در آن کشورها شکل گرفت اما در ایران با فرهنگی مبتنی بر صلح و دوستی موزه صلح مکانی برای یادآوری ارزش‌های والایی همچون دوستی، همزیستی مسالمت‌آمیز و احترام به دیگران است.

مدیر انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول همچنین با بیان برخی وقایع در جهان  گفت: در بسیاری از موزه‌های صلح دنیا فجایع جنگ‌ها به عنوان موضوع اصلی موزه است. مانند موزه صلح هیروشیما در ژاپن. در موزه صلح تهران نیز فاجعه کاربرد سلاح‌های شیمیایی علیه ایران به عنوان محور اصلی روایت موزه و نشان دادن خشونت جنگ و اهمیت برقراری صلح است. با توجه به بمباران وسیع شهر دزفول در هشت سال دفاع مقدس و تقدیم بیش از  2600 شهید در این راه و به ویژه آسیب زیاد بافت تاریخی دزفول در جنگ انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول با همراهی نهادها و فعالان فرهنگی به ویژه دفتر نمایندگی یونسکو در دزفول، شهرداری دزفول، شبکه انجمن‌های دوستی ایران با سایر کشورها، شهرداری دزفول، اداره محیط زیست، انجمن کوهنوردی و سایر فعالان فرهنگی اقدام به راه‌اندازی کمپین خواستار صلح جهانی کرد.

وی در ادامه گفت : با در نظر گرفتن نقش تاثیرگذار شهر دزفول در هشت سال دفاع مقدس پیشنهاد فعالان این کمپین این است که می‌توان با اختصاص یکی از خانه‌های تاریخی دزفول همراه با مرمت آن برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ صلح و توسعه‌های انسانی محور آن را به موزه صلح تبدیل کرد. علاوه بر آن، میدانی را با نام صلح جهانی نامگذاری کرد تا بیانگر این باشد که نه تنها دزفول قهرمان پایتخت مقاومت ایران است بلکه در عرصه صلح هم با وجود همه لطمه‌ها از جنگ در کشور و دنیا پیشتاز است.

مدیر این انجمن همچنین با اشاره به اهداف شکل گیری آن گفت : انجمن دوستداران و پژوهشگران دزفول (دزپارس) با هدف معرفی ارزش‌های والای فرهنگی و انسانی دزفول در سطح بین‌المللی و راه‌اندازی موزه صلح در دزفول این حرکت فرهنگی را آغاز کرد و در مراسمی که در خانه تاریخی تیزنو و دفتر یونسکو برگزار شد با حضور اقشار مختف مردم از آن استقبال شایانی صورت گرفت.

آذرکیش در پایان گفت:  سایر فعالیت‌های انجمن ‌تاکنون در زمینه معرفی ویژگی‌ها و جایگاه ملی و جهانی دزفول و حفظ ارزش‌ها و سنت‌های بومی شهرستان دزفول بوده و به همت اعضای خود و همراهی دلسوزان دزفول تلاش‌های بسیاری در این باره کرده است و هم‌اکنون نیز برنامه‌های زیادی برای معرفی هر چه بهتر دزفول، افزایش آگاهی‌های عمومی نسبت به فرهنگ، تاریخ، ارزش‌ها و داشته‌های ارزشمند طبیعی، تاریخی و مذهبی شهرستان دارد و راه‌اندازی موزه صلح را فرصتی دیگر برای مطرح کردن جهانی دزفول و گامی مهم در ثبت جهانی دزفول می‌داند.

اخبار مرتبط