پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

راه‌اندازی موسسه علمی کاربردی جمعیت هلال احمر دزفول

رئیس جمعیت هلال احمر دزفول از تلاش برای راه‌اندازی یک موسسه علمی و کاربردی در رشته‌های مختلف ویژه ستاد هلال احمر این شهرستان خبر داد.

13940222000512_PhotoA

دزمهراب: عظیم رضایی‌مرساق ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته جهانی هلال احمر، به تشریح عملکرد این نهاد در سال 93 پرداخت و اظهار کرد: امدادرسانی به عشایر ساکن در مناطق عباس‌آباد و محمدبن جعفر، امدادرسانی به کایدسوار گرفتار در کوهستان، کمک رسانی به‌وسیله بالگرد به حادثه‌دیدگان در احمدفداله، امدادرسانی به حادثه‌دیدگان در رودخانه دز، نجات 60 نفر از اعضای بسیج سازندگی تهران که در مناطق صعب‌العبور دزفول گرفتار شده و کمک رسانی به حادثه‌دیدگان آبشار شوی از جمله اقدامات شاخص جمعیت هلال احمر دزفول طی مدت اخیر بوده است.

وی افزود: خوشبختانه همیشه در زمان اجرای عملیات‌ها با ستادهای حوادث از جمله اورژانس، آتش نشانی، نیروی انتظامی و حتی اداره‌های آب و برق نیز تعامل بسیار خوبی داریم که این یک نقطه قوت محسوب می‌شود.

رئیس جمعیت هلال احمر دزفول، تعداد عضو شدگان در این ستاد را 3 هزار نفر عنوان کرد و گفت: این تعداد افرادی هستند که فرم عضویت را پر کرده و از این تعداد 500 نفر به صورت حرفه‌ای و فعال در خدمت جمعیت هلال احمر شهرستان قرار دارند.

رضایی‌مرساق با اشاره به برگزاری دوره‌های تخصصی این نهاد در سال 93 تصریح کرد: در سال گذشته توانستیم 140 نفر از امدادگران شهرستان را در دوره‌هایی همچون اسکان اضطراری و تخلیه در بحران به صورت تخصصی آموزش دهیم، ضمن اینکه یک دوره تخصصی نجات و جست‌وجو در آب‌های خروشان و سیلاب نیز برای نخستین‌بار در کشور با حضور امدادگران هلال احمر از 15 استان کشور به مدت یک هفته در دزفول برگزار شد که بازخورد بسیار خوبی داشت.

وی به اقدامات واحد جوانان جمعیت هلال احمر دزفول اشاره کرد و گفت: در یک‌سال اخیر این واحد، یک کلاس آموزشی با ابعاد فرهنگی، امدادی و هنری تشکیل داده که مطابق با آن 10 مهدکودک در شهرستان تحت آموزش ما قرار گرفته‌اند، ضمن اینکه از سوی این واحد در دبیرستان‌های دخترانه و پسرانه نیز همیشه برنامه‌هایی را به منظور آشنایی و آمادگی مقدماتی این افراد برگزار می‌کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر دزفول، آموزش‌های پیشگیری از بیماری‌های واگیردار، ویزیت رایگان 200 دانش‌آموز، 33 مورد اهدای جهیزیه و معرفی بیش از 10 نفر از مبتلایان بیماری‌های خاص به پزشکان متخصص جهت درمان رایگان را از جمله اقدامات صورت گرفته توسط واحد داوطلبان این نهاد برشمرد و افزود: برگزاری کلاس‌های آموزشی امدادگری ویژه نابینایان به‌صورت کاملا ابتکاری، انجام بیش از 2 هزار واکسن حجاج و جمع‌آوری کمک‌های مردمی به صورت سالانه نیز از دیگر اقدامات این واحد محسوب می‌شود.

رضایی‌مرساق خاطرنشان کرد: در برنامه سفرنامه امید که سال گذشته در دزفول برگزار شد یک دکتر خیر دزفولی، درمانگاه خود به همراه سایر تجهیزات که هزینه آنها بالغ بر 46 میلیارد ریال بود را به جمعیت هلال احمر شهرستان اهدا کرد، ضمن اینکه از سوی شهرداری دزفول نیز مقرر شد تا دومین پایگاه امداد و نجات در منطقه ساحلی احداث شود که شاید کلنگ این پروژه در چهارم خرداد به زمین زده شود.

وی اضافه کرد: فرمانداری ویژه شهرستان نیز در این مراسم 5 هکتار زمین برای احداث یک پایگاه امداد و نجات اختصاص داد که ما در حال حاضر، پیگیر جلب رضایت فرمانداری برای انتقال محل این زمین به اطراف پارک جنگلی لاله هستیم تا بتوانیم جمعیت بیشتری را زیرپوشش قرار دهیم.

رئیس جمعیت هلال احمر دزفول با بیان اینکه در حال حاضر یک پایگاه امداد و نجات در منطقه ساحلی به صورت دائمی در حال فعالیت است، اظهار کرد: هر ساله در ایام عید نیز، یک پایگاه موقتی در جاده دزفول به سردشت برپا می‌کنیم که این دو پایگاه هر کدام از چهار نجاتگر و دو آمبولانس برخوردار هستند، هرچند همیشه برخی از پزشکان نیز به‌صورت داوطلب در این امر یاری‌گر ما هستند.

رضایی‌مرساق از تلاش برای احداث یک پایگاه امداد کوهستان در منطقه شهیون دزفول خبر داد و افزود: در همین راستا 500 میلیون تومان اعتبار برای احداث این پایگاه در نظر گرفته و اقداماتی از جمله خرید 5 هکتار زمین و دیوارکشی را نیز انجام داده و در حال حاضر مشغول رایزنی با پیمانکار هستیم.

وی همچنین عنوان کرد: اقدام ارزشمند دیگری که در سال 94 در حال پیگیری آن هستیم افتتاح یک موسسه علمی کاربردی در رشته‌های مختلف مخصوص هلال احمر است که موافقت این طرح از استان گرفته شده و در حال رایزنی و اقدامات برای کسب مجوز از سوی تهران هستیم که اگر این هدف محقق شود جوانان علاقه‌مند می‌توانند مدارک دانشگاهی خود را نیز از این موسسه دریافت کنند.

رئیس جمعیت هلال احمر دزفول تصریح کرد: با توجه به نگاه مثبتی که از سوی کشور به جمعیت هلال احمر دزفول وجود دارد، ممکن است این موسسه در بهمن ماه سال جاری افتتاح شود که در این صورت می‌تواند شمال استان را پوشش دهد.

رضایی‌مرساق به راه‌اندازی مرکز مطالعات و پژوهش‌های هلال احمر دزفول نیز گریزی زد و گفت: با تلاش فراوان اعضا و اقدامات فراوان، نخستین مقاله علمی این مرکز با عنوان رودخانه دز و آموزش آب‌های خروشان بر روی سایت جمعیت هلال احمر کشور قرار گرفته و دومین مقاله نیز در بحث آموزش‌های کوهستان به‌زودی منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: راه‌اندازی این مرکز که یک ابتکار از سوی ما بوده قطعا می‌تواند در گسترش بار علمی جمعیت هلال احمر شهرستان تاثیرات فراوانی داشته باشد.

رئیس جمعیت هلال احمر دزفول به برنامه‌های این ستاد در هفته جهانی هلال احمر اشاره کرد و گفت: در چند روز گذشته جمعیت هلال احمر شهرستان در مزار شهدا و دفتر امام جمعه حضور یافت، امروز نیز مسابقه نجات در سیلاب، اسکان، ارتفاع و مانور امدادی سیلاب برای بازآموزی اعضای هلال احمر برگزار شد.

رضایی‌مرساق در پایان بیان کرد: طرح نیابت دیدار با سالمندان و حضور در همایش استانی هلال احمر از دیگر برنامه‌های در دستور کار جمعیت هلال احمر شهرستان به مناسبت این هفته است.

فارس

 

اخبار مرتبط