پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

سخنان تندوتیز دانشجویان و پاسخ های تکراری لاریجانی

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: بنده کیسه‌ای ندوختم و در فتنه 88 دنبال تجارت سیاسی نبودم، هر اسمی روی ما می‌گذارید بگذارید، عده‌ای می‌خواهند در این قضیه تند پیش روند که نمی‌توانیم جلوی آنان را بگیریم.


به گزارش خبرگزاری فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (یکشنبه) در ادامه سفر یک روزه‌اش به اردبیل، در مراسم پرسش و پاسخ دانشجویان در دانشگاه محقق اردبیلی حضور یافت و در پاسخ به پرسش دانشجویی که پرسید وقتی دانشجویی از شما در وبلاگش انتقادی را مطرح می‌کند، او را دستگیر می‌کنند یا شما به دلیل برخی انتقادات از سایت رجانیوز از مدیر‌مسئولش شکایت می‌کنید و چند روزی او را بازداشت می‌کنند، چرا قوه قضائیه نسبت به شما تا این حد حساسیت دارد؟ شما در انتخابات جزو جبهه متحد اصولگرایان بودید، بعد از انتخابات اصولگرایان که یک فراکسیون در مجلس دارند، شما عضو آن فراکسیون نشدید و در فراکسیون رهروان عضو شدید، آیا شما بالاخره اصولگرا هستید یا نه؟ اگر هستید چرا گفته می‌شود شما اصولگرایان را دور زده‌اید؟ ولایتمدار بودن خیلی سخت است، شما برای ما مشخص کنید وقتی موضوعی اتفاق می‌افتد، گاهی نظر شما با رهبری قدری فرق دارد، برداشت شما از این موضوع چیست؟، گفت: برای بنده سعادتی است که در محضر شما در دانشگاه حضور یابم.

وی افزود: باید بین دانشجویان حاضر شد و نظرات آنها را شنید؛ بر حسب اوضاع و شرایط کشور سوالاتی در ذهن شما ایجاد می‌شود؛ اینکه حضور سران قوا در دانشگاه شائبه دارد یا ندارد، مشخص کنید بالاخره ما بیاییم یا نیاییم؟ ما هر زمانی بیاییم یک موردی برای آن درست می‌کنند و استنباط ما این بود که رهبر انقلاب تاکید داشتند که مسئولان ارشد کشور بین دانشجویان حضور داشته باشند.

«اصولا در کشور ما بحث سیاسی قدری با سوءظن مخلوط شده است در حالی که مسلمانان باید نسبت به یکدیگر حسن ظن داشته باشند، متاسفانه در کشور ما این شرایط وجود ندارد؛ من اصلا نسبت به سایت یا افرادی شکایت نداشتم و نخواهم داشت اما خودمان هم باید بدانیم که بین انتقاد و تخریب تفاوت وجود دارد، اینکه افراد را تخریب کنیم، چه نفعی می‌بریم؟ بارها دیده‌ام نسبت‌های دروغ به من داده‌اند، البته بنده هیچ وقت شکایتی از افراد نمی‌کنم اما دادستان برای همه، این ضابطه را دارد، چند روز گذشته لیستی دیدم که 20‌_ 30 نفر علیه نمایندگان مجلس شکایت کردند که برخی از آنان دولتی بودند و برخی سایر افراد، اما من شکایتی نداشتم.»

وی با طرح این سوال که چرا در حالی که فضای کشور نیازمند آرامش است، یکدیگر را تخریب می‌کنیم؟، تصریح کرد: بنده این رفتارها را مناسب نمی‌دانم؛ اینکه گفته شد جبهه متحد از من حمایت کرد، باید بگویم جبهه متحد برای بنده لیستی نداد و من به طور مستقل در قم کاندیدا شدم البته به جبهه متحد کمک کردم اما توقعی نداشتم و درباره فراکسیون رهروان هم باید بگویم که در مجلس هشتم هم یک فراکسیون اصولگرایان وجود داشت اما عده‌ای از آن جدا شدند و فراکسیون دیگری را در دل فراکسیون اصولگرایان ایجاد کردند.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اینکه اصولگرایان اختلاف نظر‌هایی در مشی سیاسی و اقتصادی داشته باشند، کار بدی نیست، اختلاف داشته باشند اما دشمن نباشند، با هم کار کنند اما اختلافاتشان سر جایش باشد، اعضای فراکسیون رهروان ولایت همه اصولگرا هستند اما برای خود مشی خاصی دارند، البته باید بدانیم این موضوعات مسائل مهم کشور نیست، مشکل مهم کشور این است که در ماجراهای اخیر، به فکر حل مشکلات گرانی‌ها، تورم و بیکاری باشیم؛ این دسته‌بندی‌ها موضوعات پراهمیتی نیست.

علی لاریجانی در ادامه سخنانش با اشاره به مطلب مطرح شده از سوی دانشجویی درباره ولایتمداری، گفت: اگر مفهوم واقعی ولایت در کشور درک شود، کار سختی نیست، شما در استانی هستید که تفکر شیعی را در کشور ما پایدار کردید، باید نسبت به مسئله ولایت معرفت داشته باشیم و موضوع ولایت لغلغه لسان نیست؛ ولایت‌پذیری یک معرفت و توانمندی نفسانی است.

«رهبر معظم انقلاب هیچ وقت در مجلس به ما دستوری ندادند که قوه مقننه این کار را انجام دهد البته ممکن است نظرشان را درباره موضوعی بیان کرده باشند اما دستوری ندادند و بنده در مجلس هشتم ندیدم ایشان دستوری بدهند البته گاهی اظهار‌نظری را مطرح کردند و نمایندگان چون ایشان را یک راهنمای خبیر می‌دانند، نظرشان را قبول کردند.»

لاریجانی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرد همه‌جانبه‌ای هستند و حوادث و مسائل را خیلی خوب حلاجی می‌کنند، گفت: برای بنده افتخاری است که نظرات ایشان را بدانم البته ایشان کمتر عادت دارند که دستور بدهند و این یک نکته اخلاقی است؛ افراد اگر با قلبشان عمل کنند، احتیاجی به دستور‌گیری ندارند.

* دانشجو: رئیس جمهور بعدی شما هستید؟ لاریجانی: استغفرالله…

در ادامه این جلسه دانشجویی از لاریجانی پرسید آیا این واقعیت است که رئیس‌جمهور بعدی ایران شما هستید؟، که رئیس‌ مجلس پاسخ داد: استغفرالله، اشتباه کردید، سوال بعدی را بپرسید.

این دانشجو سپس درباره موضوع ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان پرسشی را مطرح کرد و لاریجانی توضیح داد: سازمان ملی جوانان از بین نرفته و وجود دارد اما باید بدانیم دولت‌هایی که حجم زیادی وزیر داشته باشند، اداره آنها خیلی ساده نیست به همین دلیل شاهد بودیم که چند وزارتخانه در دولت ادغام شد و باید بدانیم اگر می‌خواهیم کارها را به بخش خصوصی واگذار کنیم، باید دولت وظیفه هدایت و نظارت را برعهده داشته باشد و اگر بناست ظرفیت دولت کاهش یابد، این وضعیت فعلی درست نیست.

رییس قوه مقننه در ادامه این جلسه، دانشجویی با قرار گرفتن پشت تریبون پرسش‌های متعددی را از رئیس مجلس پرسید، این دانشجو سوال کرد: وظیفه اصلی مجلس قانونگذاری و نظارت است، آقای لاریجانی آیا این مجلس در راس امور است یا نه، آیا این بار هم قرار است طرح سوال از رئیس‌جمهور مانند دور قبل مطرح شود؟ اینکه می‌گویید 80 درصد مشکلات اقتصادی سوء مدیریت بوده است، به ما بگویید مجلس در این زمینه چه کاری انجام داده است؟ آیا مجلس مقصر نیست؟ برای بنده ثابت شد که شما دکترای فلسفه دارید و درباره ولایتمداری به نحوی پاسخ دادید که ما نفهمیدیم ولایتمدار هستید یا نه؟ درباره طرح وقف اموال دانشگاه‌ آزاد که در مجلس هشتم مطرح شد، گفتند رهبری فتوایی داده که شما گفتید درست است فتوای رهبری را به رای می‌گذاریم؟ اگر ولایی هستید وحدت بین قوا را در نظر بگیرید، آیا در موضوع مشکلات اقتصادی مجلس فقط مصاحبه می‌کند و کنفرانس مطبوعاتی می‌گذارد، دولت بودجه را در جای دیگری خرج می‌کند، چرا نمایندگان نظارتی نمی‌کنند، بله درست است نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه کارهای دیگری دارند، آیا این اقتدار مجلس است؟ درباره توزیع ثروت بین استان‌های مختلف نیز باید بگویم ما حاضریم یک پنجم بودجه شهر خودتان که مازندران هست را به ما بدهند، برای ما کفایت می‌کند.

*لاریجانی: فعلا شما یقه ما را گرفتید!

ما حمایت تمام قدتان از هاشمی رفسنجانی در فتنه 88 را دیدیم، گفت‌وگو ویژه خبری شما را هم دیدیم، آقای لاریجانی حالا که بنده این سخنان را مطرح کردم، ما را نگیرند که لاریجانی در پاسخ به او گفت: فعلا که شما یقه ما را گرفتید!!

رئیس مجلس در پاسخ به این پرسش‌های دانشجوی مذکور گفت: اینکه گفته می‌شود مجلس از اقتدارش در برخورد با متخلفین بدون ایجاد جنجال استفاده کند، باید بگویم من نمی‌دانم چطور این دو با هم ممکن است! کمیسیون مربوطه طبق ماده 233 آئین‌نامه باید موضوع را بررسی کند و گزارش کمیسیون در صحن علنی قرائت و در صورت رای‌آوری، به قوه قضائیه ارسال می‌شود.

* بدون جنجال نمی‌توانیم عمل کنیم

وی با بیان اینکه بدون جنجال و در پستو نمی‌توانیم عمل کنیم، تصریح کرد: جلسات علنی مجلس از رادیو پخش می‌شود،‌ البته یکی از راه‌های آن هم دیوان محاسبات است، دیوان محاسبات هم می‌تواند موضوع را بررسی کند و به مجلس بدهد و گزارش آن در صحن علنی قرائت شود، پس یک وجه آن علنی است، اگر جنجال می‌شود، ما راهی نداریم و مجلس جلسات دربسته ندارد، ما راهی برای دربسته کار کردن نداریم.

علی لاریجانی در ادامه سخنانش در پاسخ به پرسش همین دانشجو که سخنان اخیر لاریجانی درباره اقتصاد رابین‌هودی را مورد پرسش قرار داده بود توضیح داد: بنده در خبرگزاری فارس حضور یافتم و خبرنگاران آن خبرگزاری از من درباره شرایط فعلی اقتصادی و اقداماتی که در این شرایط باید انجام شود، پرسیدند که من گفتم نمی‌توانیم اقتصاد رابین‌هودی داشته باشیم، من ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی را رشد نقدینگی می‌دانم، نقدینگی از 65 هزار میلیارد تومان به 400 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و اگر این نقدینگی به سمت تولید برود، خوب است اما در غیر این صورت رشد نقدینگی به سمت مسکن،‌ طلا و ارز می‌رود که خوب نیست و اگر ما می‌خواهیم گرانی‌ها در کشور حل شود، باید اول اشکالاتمان را قبول کنیم که برخی‌ قبول ندارند.

در ادامه سخنانش در پاسخ به پرسش‌های دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی اظهار داشت: در مورد قانون هدفمندسازی یارانه‌ها باید بگویم که 18 ماه طول کشید تا این قانون در مجلس به تصویب رسید، در این قانون مجلس مشخص کرد که چه مقدار به بخش تولید اختصاص یابد و چه مقدار به صورت یارانه نقدی به مردم پرداخت شود؛ اگر دولت سهم تولید را پرداخت می‌کرد تا این حد مشکلات در کشور نداشتیم. مجلس باید تخلف را ببیند و از مسیر خودش آن را پیگیری کند.

وی درباره موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد که یکی از دانشجویان گفته بود فتوای رهبری را به رأی گذاشتید توضیح داد: در مجلس اینطور نیست که رئیس مجلس هر کاری خواست انجام دهد، من می‌دانستم که رهبر معظم انقلاب نظرشان این نیست که اموال دانشگاه آزاد می‌تواند وقف شود اما آن طرح مربوط به دانشگاه نبود. ما نمی‌توانیم اگر طرحی خلاف شرع یا قانون اساسی باشد آن را به رأی نمایندگان مجلس نگذاریم وظیفه این است که رئیس مجلس اخطار را وارد بداند و بعد به رأی مجلس بگذارد، هر کاری روالی دارد و کار ما این است.

لاریجانی درباره پرسشی که در خصوص دخالت‌های بیجای نمایندگان در عزل و نصب‌ها مطرح شد، توضیح داد: من نمی‌دانم مورد آن چیست باید دید آیا نمایندگان دنبال این موضوع هستند یا مسائل دیگری وجود دارد. ممکن است نمایندگان در شرایطی برخی مدیران را لایق بدانند که می‌توانند او را به دستگاه اجرایی پیشنهاد دهند اما مسئولان اجرایی می‌توانند بپذیرند یا نپذیرند. ما هم قبول داریم که نمی‌توانیم به آنان اجبار کنیم اما پیشنهاد دادن خوب است.

رئیس مجلس همچنین گفت: اینکه گفته شد دولت از صندوق وجوهی برداشته و مجلس کاری نکرده، باید بگویم شما از ما چه توقعی دارید، آیا توقع دارید خلاف قانون مرتکب شویم. مجلس فقط می‌تواند تخلف را به مجامع مربوطه اعلام کند. ما که خودمان محکمه نداریم، استیضاح یا سؤال را می‌توانیم انجام دهیم و این حق مجلس است. البته من نمی‌گویم از این ابزار باید زیاد استفاده کنند، اما وقتی وزیری ناکارآمد است آیا برای احقاق حقوق مردم باید او را استیضاح کنیم یا نکنیم؟ نمایندگان وظایفی دارند البته این موارد نباید در کشور نگرانی ایجاد کند هرچند هرچه سایشها در کشور کمتر باشد، حتما بهتر است.

رئیس مجلس درباره توزیع ثروت در استانها نیز گفت: این اشکال وارد است، اگر یک طرح مدون آمایش سرزمین داشته باشیم هر بخشی متناسب رشد می‌کند ودر برنامه پنجم توسعه ایجاد شورایی برای آمایش سرزمین را تصویب کردیم. البته من نمی‌خواهم خدمات دولت‌های دیگر را نادیده بگیرم.

علی لاریجانی درباره فتنه 88 نیز خاطرنشان کرد: در انتخابات سال 88 رفتارهای ناهنجاری در کشور به وجود آمد. فتنه‌ای ایجاد شد و باید برخورد شود. البته اینگونه فتنه‌ها پس از انقلاب کم نبوده است باید فتنه را روش درست از بین برد. شاید عده‌ای می‌خواستند بی‌قانونی کنند، باید فشار بیاوریم قانون را رعایت کنند اما اگر عده‌ای رفتند کوی دانشگاه، کوی سبحان و کهریزک ، این یعنی بی‌قانونی و این یعنی شعله‌ورتر کردن آتش نه خاموش کردن آن و من استنباطم این بود که این آتش باید خاموش شود. عده‌ای فحاشی می‌کنند و عده‌ای بیانیه می‌دهند استنباطم این بود که رهبر انقلاب این نظر را دادند. مگر رهبر انقلاب نگفتند رؤسای قوا را تخریب نکنید. رئیس قوه مجریه، رئیس قوه مقننه، رئیس قوه قضاییه و رئیس مجمع تشخیص. عکس بنده و آقای کروبی را کنار یکدیگر چاپ کردند و گفتند لاریجانی منافق است. در نماز جمعه آقای احمدی نژاد و آقای هاشمی در دو طرف بنده نشسته بودند، یک تکه از آن عکس را چاپ کردند و گفتند لاریجانی منافق است، این کار درستی نیست، بنده کیسه‌ای ندوختم و در فتنه 88 دنبال تجارت سیاسی نبودم، هر اسمی روی ما می‌گذارید بگذارید. ما وظیفه‌ای نسبت به انقلاب داریم که باید انجام دهیم. عده‌ای می‌خواهند در این قضیه تند پیش روند که نمی‌توانیم جلوی آنان را بگیریم.

رئیس قوه مقننه کشورمان در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با عضویت جاسبی در شورای اسلامی کردن دانشگاه‌ها کدام یک از دردهای انقلاب را دوا کرد، توضیح داد: این هم یکی از آن بحث‌هایی بود که برخی به آن پرداختند، آقای جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است و برای شورای اسلامی کردن دانشگاه‌ها به چند نفر گفتند عضو این شورا شوند که نپذیرفتند و آقای جاسبی پذیرفت البته خودش هم اصراری نداشت اما باید بدانیم آقای جاسبی توسط رهبر معظم انقلاب عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شده و ذیل این شورا است.

رئیس مجلس درباره پرسش دانشجوی دیگری که در خصوص قانون اصلاح شده جدید انتخابات پرسید، گفت: این موضوع قانون انتخابات هم یک موجکی در جامعه ایجاد کرد. آنچه من در کمیسیون دیده‌ام این نیست که در مجامع مطرح شد. در قانون اساسی گفته‌ایم که کاندیدای ریاست جمهوری، مدیر ، مدبر و رجل سیاسی و مذهبی باشند. شرایط سواد در این قانون مشخص نشده است. هرکسی در خیابان هم باشد می‌تواند ثبت نام کند. یک مرتبه هزار نفر به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ثبت نام می‌کنند که شورای نگهبان 5 نفر را تأیید می‌کند و سپس گفته می‌شود شورای نگهبان 995 نفر را محروم کرد.

وی اضافه کرد: برای رئیس جمهور حداکثر سنی در قانون انتخابات در نظر گرفته نشده است. مشخص نشده چطور می‌شود رجل سیاسی بودن را کشف کرد. گفته‌اند 100 نفر از کسانی که در طول انقلاب جزو نمایندگان ادوار مختلف مجلس، وزیر یا معاون وزیر، رئیس جمهور بودند، می‌توانند کاندیدای ریاست جمهوری را از نظر سیاسی بودن، تأیید کنند.

در این قانون از نظر ناظر بودن بر افراد ساماندهی انجام شده است. در این قانون تصویب شد 100نفر از کل نمایندگان ادوار یا وزرا یا استانداران یا سفرا که نه چپ هستند نه راست، کاندیدای ریاست جمهوری را از نظر سیاسی بودن تأیید کنند. عقل اعضای کمیسیون به اینجا رسیده که این راه معقولی است.

علی لاریجانی همچنین یادآور شد: این اشتباهی بود که در رسانه‌ها برداشت شد اصلا این طور نیست که 100 نفر از نمایندگان فعلی مجلس کاندیدای ریاست جمهوری را از نظر سیاسی بودن تأیید کند. آنچه در رسانه‌ها دیدم واقعی نبود و حقیقت نداشت.

علی لاریجانی در پاسخ به آخرین پرسش یکی از دانشجویان که پرسید چرا مسئولان ما تجملاتی شدند تصریح کرد: اینکه مسئولان نباید تجملاتی باشند، موضوعی است که همیشه باید به آنان تذکر داده شود.

وی ادامه داد: نمایندگان پولی ندارند که ولخرجی کنند اگر وزرا و استانداران را خبر دارید که از بیت‌المال ولخرجی می‌کنند اطلاع دهید تا بررسی کنیم، ممکن است وزیر دو تا دو و نیم میلیون تومان حقوق دریافت کند که این به اندازه یک کارگر ساده نیست ولی به اندازه یک استاد دانشگاه است.

علی لاریجانی گفت: آقایانی که الان مشغول خدمتند دنبال این ولخرجی‌ها نیستند، 10 میلیون هم حقوق نمی‌گیرند و رنج حقوق نمایندگان دو میلیون تومان یا کمی بیشتر است.

* دانشگاهیان دیده‌بانان علمی کشورند

نماینده مردم قم در بهارستان گفت: با توجه به شرایط بین‌المللی به نظر می‌رسد یک وظایفی بر دوش دانشگاهیان است و یکسری وظایف بر دوش حاکمان و این دو باید از یک تحلیل مبنایی برخوردار باشند.

وی افزود: از مدت‌ها پیش در کشور ما با این عارضه مواجه بودیم مخصوصاً پس از پیروزی انقلاب اسلامی که یک دیکتاتور از کشور اخراج شد، ما با این پدیده به طور جدی درگیر بودیم و آن روحیه دیکتاتوری آمریکا علیه ایران بود.

رئیس مجلس ادامه داد: یک زمانی جنگ و در مقطعی ماجراجویی‌هایی را در کشور شاهد بودیم و وقتی جنگ را بر ما تحمیل کردند، آمریکایی‌ها می‌گفتند که نقشی نداشته‌اند اما به مرور، اطلاعات زیادی به دست آمد که آمریکایی‌ها نقش فعالی در این زمینه داشته‌اند.

لاریجانی یادآور شد: مسئول اطلاعات کل ارتش فتا در کتابی نوشته قبل از جنگ چه طور آمریکایی‌ها با آنان ارتباط برقرار کردند و یک ماجراجویی‌ بزرگی بود که ایستادگی ملت ایران آنان را به هوش آورد، این کشور با رفتار دریوزگی نمی‌تواند اهداف و امیالش را علیه ایران تحمیل کند،این ملت از عنصر مجاهدت برخوردار است که عامل عزت برای کشور است.

رئیس قوه مقننه کشورمان اضافه کرد: بعد از فروپاشی شوروی تصور می‌کردند که باید نظام یکه‌ایی بر دنیا تحمیل کنند، یک بهانه‌ای جور و عراق و افغانستان را اشغال کردند و گفتند که ما دموکراسی را در این کشورها برقرار می‌کنیم تا بر سایر کشورها سایه بیندازد و با این تخیل به عراق و افغانستان حمله کردند و البته تخیلاتی در زمینه خاورمیانه جدید داشتند که محقق نشد. که آن هم به دلیل عنصر بزرگی به نام ایستادگی بود که در ایران وجود داشت.

رئیس مجلس اضافه کرد: بعد از این ماجراها و یا در عین حال مسئله هسته‌ای ایران را تبدیل به پرونده‌ای کردند و مرتباً آزار می‌دادند و حرف‌های تبلیغاتی وسیعی را درباره ایران می‌گفتند. تئوری جهانی سازی را بیان کردند که در این تئوری کشورهایی به عنوان کانون و کشورهایی به عنوان پیرامون هستند و کشورهای پیرامونی باید از تکنولوژی‌های دست دوم استفاده کنند و اگر یکی از این کشورها بخواهد به کشورهای کانونی برسد، آنجاست که برای او مسئله‌سازی می‌کنند.

لاریجانی با بیان اینکه در خط جنگ و فشارهای آنان جمهوری اسلامی ایران هزینه داد و بیش از 250 نفر شهید شدند، گفت: در کنار این موضوع رشد یافتیم و تهدید را تبدیل به فرصت کردیم. آنهایی که امروز برای ایران فریاد می‌زدند کمکی به ایران نکرده‌اند و همین دکتر شهریاری‌ها که به شهادت رسیدند، آستین‌هایشان را بالا زدند و زحمت کشیدند و کشور را به این تراز رساندند.

وی با تاکید بر اینکه دشمنان به دنبال محروم کردن ایران از دانش‌های پیشرفته هستند، تصریح کرد: انتهای سخنان غربی‌ها مسئله هسته‌ای نیست؛ یک بار در یکی از مذاکرات هسته‌ای، طرف مقابل به من می‌گفت قبول داریم شما به دنبال بمب هسته‌ای نیستید اما ظرفیتی دارید که توازن منطقه‌ای را به هم می‌زند؛ این توازن را خود آنها خلق کردند، قبلا هم محروم سازی داشتند اما حالا بیشتر شده است.

وی افزود: دانشگاهیان باید دیده‌بانان علمی این صحنه باشند، یعنی صحنه را رصد کنند و متناسب با آن بتوانند شرایط علمی کشور را پیش ببرند؛ امروز این موضوع یک مجاهدت است که لوازمی دارد و در ابتدا باید به خودمان ایراد بگیریم و بیاموزیم دانش از طریق خود نیروهای خلاق در یک ملت ایجاد می‌شود و در کنار آن باید آداب معنوی آن را نیز به دست آوریم؛ معنویت و اخلاق اسلامی، شخصیت فرد را تکوین می‌دهد.

« انسان استعدادهای متنوعی دارد و اگر متوازن رشد کنند، او فرد بصیری خواهد بود اما در غیر این صورت، فرد تک ساحتی می‌شود، لذا گاهی رهنمودهای او هم برای جامعه مفید نیست.»

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش خاطر نشان کرد: ما باید از علممان درست استفاده کنیم تا دیده‌بان علمی با بصیرت معنوی و اخلاقی همراه باشد، یک توازنی باید بین نیازهای جامعه و گرایش‌های دانشجویی به وجود بیاید چرا که ما دچار یک عدم تعادل هستیم و جوانان ما دغدغه دارند وقتی فارغ‌التحصیل شدند، شغل مناسب پیدا می‌کنند یا خیر.

علی لاریجانی در خاتمه تأکید کرد:تحصیلات باید متناسب شود که بازار کار آن وجود داشته باشد و یکی از وظایف کمیسیون آموزش در مجلس متوازن‌‌سازی کار است که بر عهده آنها گذاشتیم.

اخبار مرتبط