پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

فرهنگ انتخاباتی

عرصه پرتلاطم انتخابات،میدان رزم برگه هایی است که همراه خود نام شخصی را حمل می کنند وبیانگر انتخاب خاص یک نفراند(رای دهنده)،ولی در اصل نمودار فضای فکری ساخته شده توسط رای دهنده یا ایجاد شده توسط نامزد یا کاندید مورد نظر رای دهنده است.

لاجرم پیداست که شیوه آشنایی ومعرفی نامزدهای هر انتخاباتی،متناسب با دامنه رای دهندگان ونوع جوامع وفرهنگ آن جامعه وپارامترهای دیگر متغیراست وکسانی که این مسائل را به خوبی دریافت وبه درستی تجزیه وتحلیل کنند می توانند در میدان انتخاباتی برای خود آرای بیشتر وبه تعبیر دیگر حرفی برای گفتن داشته باشند.

از دید من فرآیند کسب آراء وجلب نظر افراد (تبلیغات انتخاباتی) در یک جامعه معرف سطح فرهنگ (البته به معنای اعم آن)است ونوع تبلیغات در سطح یک جامعه مدرن فرهنگی با یک جامعه عقب مانده از لحاظ فرهنگی بسیار متفاوت است .شیوه ی تبلیغاتی در جوامع میان ماه من تا ماه گردون است.
حال یک سوال:درفضای تبلیغات انتخابات در ایران،آیا ماه گردونیم یا ماه زمینی؟به تعبیر دیگر در فضای تبلیغات انتخاباتی ما یک جامعه مدرن هستیم یا یک جامعه عقب مانده؟

چند روز پیش با یکی از دوستان طبق برنامه جدیدی که داریم در حال پیاده روی بودم که نگاهم به چندین دیواره سیمانی در یکی از میدان های اصلی دزفول منجمد شد.در همین ایام در یک از سایت های خبری دزفول خواندم که شهرداری این کار را جزء کارهای انجام شده خود برای انتخابات معرفی کرده است.بعد از حدود یک هفته از تبلیغات ریاست جمهوری به جز چند عکس کاندیدا وچندین برگه مجلس ترحیم روی آن دیواره های سیمانی چیز دیگری دلبری نکرد.خوشحال شدم که در فضای انتخابات ریاست جمهوری با تلاشی که رسانه ملی و فضای مجازی در جهت معرفی نامزدهای محترم به عمل آورده اند،دیگر آن حیف ومیل های سرمایه ملی در جهت چاپ عکس وکاغذ وبرشور،جای خودش را به گفتمان ومناظره وسایت ودانلود داده است.(تا اینجا ماه گردونیم)

اما دیواره ها چه شد؟

چند روز دیگر فضای تبلیغات انتخابات شورای شهر باز و آزاد وقانونی است.ائتلاف ها داریم وصد واندی نامزد تبلیغاتی.رسانه ملی که در شهرها قدرت عمل اش درجهت معرفی نامزدهای شوراها،اندک وبیشتر توان ووقتش مصروف ریاست جمهوری.حساب سرانگشتی بزنیم ودر فضای مجازی گشتی بزنیم خبری از کاندیداها بعید بدانم پیدا شود.خیلی از عزیزان نامزد نیز، قصد عقب نشینی از اعلام خدمت رسانی خود و احساس مسئولیتشان ندارند و…..

حال، منظور؟

مسئولین شهری دزفول برای برگزاری مراسم انتخابات ریاست جمهوری وشورای شهر در 24خرداد در حال زحمت اند اگر این مساله را با کارهای جاری شهر ومراسم 4خرداد روز مقاومت دزفول در نظربگیریم این یزرگواران در این مدت بسیار زحمت ها کشیده اندوشایسته تحسین اند.

اما:

از مسئولین وکاندیداهای عزیز انتظاری که می رود این است که فضای فرهنگی تبلیغات انتخابات شورای شهررا فراموش نکنند ونصب دیوارهای سیمانی را انجام کامل وظیفه احساس نکنند،زیرا وظیفه اصلی مسئولین ایجاد فرهنگ صحیح واصیل اسلامی انتخابات است(که البته همت وخرد جمعی نیز باید در کنارش باشد) تا:

– دیگر شاهد مسائلی از قبیل چاپ بی رویه کاغذها وآلوده شدن محیط وفضای شهری،بازار داغ تهمت ها،تخریب عزیزانی که سالهایی از عمر خود را مصروف خدمت و…..کرده اند نباشیم.

– از روشها وابزارهایی استفاده کنیم که متاسب با شرایط روز و داراری هزینه کمتر وتاثیر بیشتری باشند.(سایت ووبلاگ وبلوتوث وکلییپ صوتی وتصویری)

– نهادهای فرهنگی ومردمی شهر گرد نشسته بر خود را اندکی بتکانند وبه وسیله رایزنی با ائتلاف ها ونامزدها ی محترم برنامه هایی جهت معرفی عادلانه درمساجد وحسینیه ها و دیگر مراکز برگزار کنند.

-شاهد آمار صد واندی نفری در انتخابات نباشیم.هرچند خوب است ولی نگران کننده نیز هست.علت نگرانی خود سر دراز دارد.

راستی اگر نخواهیم فرهنگ تبلیغاتی خود را تغییر دهیم میشود:

تعداد زیاد نامزدها+عدم استفاده از ابزار مناسب تبلیغاتی +کم کاری نهادهای مردمی=کمبود دیوارهای سیمانی+قطع درختان+……

نامزدهای محترم فراموش نکنید که قراراست فردایی نه چندان دور در این شهر نماینده ی فرهنگ،سیاست،بهداشت وهنر و….. باشید پس حرکت فرهنگی خود را از همین لحظه شتاب بیشتری دهید ومعرفی خود را به تاج های سرتان (مردم)به وجه احسن انجام دهید. عمل امروز شما معرّف فرهنگ کاری فردای شماست.

حال خود پاسخ دهید آیا می توانیم در فرهنگ انتخابات شورای شهرمان، ماه گردون باشیم؟

محمدحسین آبیار

اخبار مرتبط