پایگاه خبری تحلیلی دزمهراب

مقاومت

دزمهراب/ بهزاد جولایی :

ان الذّین قالو ربنا‌الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکه الا تخافو و لا تحزنوا و بشرو بالجنه التی کنتم توعدون

فصلت آیه 30

مقاومت

مقاومت: مردم، ملیت، مسلمان، مؤمن

ق: قیام برای عدالت

ا: استکبارستیزی، ایثار، اسلام

و: ولایت‌پذیری

م: مجاهدت

ت: تدبیر، تولی و تبری

روز چهارم خرداد برگ زرینی است که در تاریخ دفاع مقدس به ثبت رسیده است. در این روز مردم شهرستان دزفول به پاس همه مرارت‌ها، سختی‌ها، مصایب و مشکلات ناشی از جنگ تحمیلی عنوان شهر نمونه مقاومت را گرفتند.

مقاومت یعنی چه؟ چرا مقاومت؟ چگونگی مقاومت؟

مقاومت از فعل قام گرفته شده است. قیام یعنی ایستادگی  در مقابل متجاوزان و چپاولگران به دین و ناموس با استفاده از تفکر دینی و به تبعیت از ولی خداوند سبحان.

ایستادگی در مقابل استکبارگران زر و زور و تزویر. شب پرستانی که همه چیز را در ید قدرت خود می‌بینند. شعارشان این است که هیچ چیز فراتر از آنها و مقدم بر آنها و بیرون از آنها وجود ندارد. هر چه هست آنها هستند و غیر از آنها هیچ چیز وجود ندارد. آری این شعار اومانیست‌ها است. این تفکر لیبرالیست‌ها و مادی‌گرایانی است که در کنج ذهنشان فقط به خود می‌اندیشند و در باورشان غیر از خود را نمی‌بینند. ملت‌ها را برده خود می‌دانند و خویشتن را فرادستانی می‌پندارند که همه باید سر تعظیم در برابر خواسته‌ها، امیال و غرایز حیوانی آنها فرود آورند. به زعم خود در این جهان می‌زیند که خدای آن امپریالیسم جهانی و غرب مادی قرار دارد.

اما مردم مجاهد، مؤمن و مسلمان دزفول در این آوردگاه جهانی با تفکر و عملشان به جهانیان ثابت کردند که در مقابل خواسته‌های نابه حق مستکبران کج‌اندیش سر تعظیم فرود نمی‌آورند و در مقابل تهاجم سبوعانه دشمن بعثی مقاومت می‌کنند.

آری مقاومت، مقاومت و مقاومت. واژه مقاومت از حروفی تشکیل شده که هر حرف آن معنای عمیقی در آن نهفته است.

م) مردم ـ امام خمینی (ره) توجه ویژه‌ای به مردم دارد و دائماً توصیه می‌نماید که در هر امور باید به مردم رجوع کرد. مردم هستند که باید در صحنه حضور یابند و به واسطه همین حضور، استکبار پای خود را عقب می‌نهد.

ق) قیام ـ قیام برای الله به منظور اجرای عدالت. مردم دزفول می‌خواهند پیشرو در زمینه‌سازی حکومت عدل الهی و قیام مهدوی باشند.

ا) استکبارستیزی ـ مردم همیشه درصحنه دزفول هیچگاه در مقابل امیال و آرزوهای شیطانی استکبار کوتاه نیامده و در همه صحنه‌های انقلاب اسلامی حضوری فعال و پررنگ داشته‌اند و نشان داده‌اند که استکبارستیز هستند. این مهم برگرفته از عتش و علاقه‌ای که مردمان این دیار به حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) و شور و شعور به نمایش گذاشته شده در تاسوعا و عاشورای حسینی است«هیهات من‌الذله!»

و) ولایت‌پذیری ـ وقتی نگاهی به پیشینه دزفول می‌اندازی ناگاه به شخصیت‌هایی بر می‌خوری که جهان اسلام بعد از ائمه اطهار علیهم‌السلام متأثر از قول و فعل آنها است. شیخ‌الفقها و المجتهدین شیخ مرتضی انصاری (اعلی‌الله مقامه) سرآمد آنهاست. سرسلسله عرفان اسلامی محمدعلی جولای دزفولی است. آری مردم دزفول همیشه در فطرت خداجوی خود پیرو ولی و مراد خویش بوده‌اند و در برهه انقلاب اسلامی به تبعیت از ولایت فقیه زمان خویش حضرت امام خمینی (ره) در دزفول مقاومت کردند و به فرمان نماینده ایشان حضرت آیت‌الله‌العظمی سید عبدالحسین قاضی دزفولی (ره) تمامی قد و با همه وجود خود و اندوخته‌های خود پایداری کردند.

م) مجاهدت ـ واژه مجاهد به راستی بیان کننده خصوصیات مردم و خصوصاً جوانان دزفولی است. مجاهدینی که در همه عرصه‌ها جهاد می‌کنند. جهاد اصغر، جهاد اکبر و جهاد کبیر. مردمی که با جان و مال خود در مقابل دشمن بعثی به جهاد پرداختند و پس از آن در عرصه‌های مختلف جهاد (اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی) همچنان مشغولند.

ت) تدبیر، تولّی و تبرّی ـ مردم خداجوی دزفول با تدبیر و هوشمندی ویژه‌ای که دارند، امورات خود را در هشت سال دفاع مقدس تدبیر نمودند. به طوری که زبانزد خاص و عام گشتند و شهره تمام مردم ایران شدند. آنها با عمل به احکام اسلام ناب، با دوستان خدا دوست و با دشمنان خدا دشمن شدند.

به مهربانی، یاوران اسلام و رزمندگان جبهه‌های نبرد را در خانه و کاشانه‌شان پذیرا شدند، به طوری که امروز هر نفر از رزمندگان دفاع مقدس را در اقصی نقاط ایران می‌بینی به خوبی از مهمان‌نوازی مردم دزفول سخن می‌گویند. آری آنها مصداق کامل تولی شدند و در تبری و دشمنی با دشمنان خدا نیز پیشگام این عرصه شدند. به طوری که دشمن بعثی در طول هشت سال دفاع مقدس با فرود آوردن 176 فرورند موشک زمین به زمین و شلیک 2500 گلوله توپ و 300 بار بمباران هوایی و به شهادت رساندن 2600 نفر از فرزندان دزفول، کینه خود را به نمایش گذاشت و این مردم دزفول بودند که بعد از هر تهاجمی و به شهادت رسیدن عزیزانشان شعار تبری از دشمن می‌دادند.

به همین سبب در چهارم خرداد سال 1366 مردم شهیدپرور شهرستان دزفول از طرف هیئت دولت وقت، نام شهر نمونه را گرفتند و لوح زرین مقاومت به این مردم ولایت‌مدار اهدا گردید.

 

اخبار مرتبط